Sauna during pregnancy

Hi mommies. Nak tanya pendapat. Saya skrg baru 13weeks pregnant, tp badan rasa lemah and lesu sangat. Nak bergerak keluar peluh rasa malas je. Cuma skrg rasa nak bersauna utk keluarkan peluh. Boleh ke kalau bersauna during pregnancy? Is it safe?

6 Các câu trả lời

sauna ni hamil tak boleh.. malah untuk suami yg merancang utk ad baby pn x digalakkan bsauna..

hmm takboleh ibu hamil bersauna..kl nk kluar peluh lbh baik jln petang kat taman main tu...

doc ada cakap, bersauna tak elok untuk kandungan, boleh menyebkan keguguran nanti.

buat la senaman ringan di rumah.. boleh search di youtube

Tak boleh sis, sauna merbahaya untuk ibu hamil

Tak boleh sis..

5y trước

Hmm too bad. Thankyou!