stretch mark

hi mommies, nak tanya pendapat. macam mna cara nak elakkan ada stretch mark? ke, memang xleh lari dari stretch mark? ? #firstpregnancy

17 Các câu trả lời

Sis try produk Deildaz_malaysia serum stretchmark. Sy pakai tu je dari kakk sy mengandung pun dia pakai tu. Tengok feedback pun best2. Stretchmark banyak hilang. Gatal boleh hilang, melegakan, licinkan kulit, mencerahkan sekali kawasan gelap, Mencegah stretchmark dan hilangkan stretchmark. Nak boleh contact dworng. Ni number hq 0133564341 tu.

Sya anak frst slalu rasa gatal..psl xthu garu r gne tngan..kmudian pas bslin nmpk r kesannye huhuhuu😅..owg dlu kate gne sikat,betul kew??😊🤔.tpi bile mngandugkn anak kedua niy alhmdulillah rasa gtal pun xade..xad r mgaru2 lgi..aminn🤗

ikut badan org jugak. tu tanda kulit meregang / stretch. ape boleh buat, redho. jgn garu pakai kuku, sapu pkai tangan je. bio oil, rosken bio serum ni boleh kurangkan line stretchl mark tu cuma tiap kali lps mandi kene gigih sapu

Depends kat badan wak. Mcm saya dah start pakai lotion dua jenis dari 1st trimester tapi keluar jugak rekahan2 tu. Kakak saya pulak start 3rd trimester dia pakai dah takde langsung stretch marks dia😂 nasib2

tgk jnis kulit jgk sis..yg pnting kna rjin sapu lotion or mnyak utk elakkn stretch mark tu..cam sy mmg jnis kulit nipis so xleh lari dh cuma blh la kurangkn ckit rsa gtal n kesan stretch mark tu

Petua orang dulu, untuk elakkan stretch mark, jangan garu klu rasa gatal. Waktu pregnant ni kulit sensitive. Lagi2 tang perut. Klu rasa gatal, usap2 je. Klu garu mmg cepat dapat stretch mark.

Ikut kita juga kot.. sebab ada jg yg takde stretch mark even tak pki apa2😅😅😅.. rasanya kebanyakan akan ada😂

Sy amalkan sapu palmer cocoa butter dari awal mengandung. Bkn slalu tp sapu.alhamdulilah xde stretch mark 😊

5y trước

Palmer cocoa butter,leh cari di farmasi.

Sy takde stretch mark cuma garisan hitam d perut je. Elak dr menggaru perut masa hamil

5y trước

Akan hilang tp lambat sikit. Skg baby dah 6 bulan. Garisan hitam tu masih ada tp dah pudar

Mak saye pesan kalau gatal jgn garu .... Gosok jer guna telapak tangan ...