perut mengeras

hello mommies. nak tanya, normal ke pagi2 perut akan rasa keras? kadang2 bukan pagi je, bangun tidur petang pun rasa mcm keras. tapi selalu nya memang bangun pagi tu kalau usap perut, terasa sangat keras nya. saya baru je masuk 13 minggu. tapi mmg takde bleeding or apa2. semalam pun baru je scan. baby okay je. cuma pelik and risau kenapa perut mengeras kalau bangun tidur. pernah je tanya doctor sebelum ni. mereka cuma cakap, kalau sakit pergi hospital terus. sbb saya mmg ada sejarah miscarriage. hmmm adakah cuma pundi kencing? atau usus besar? #risau #ingintahu #firstmom

4 Các câu trả lời

sama la dengan saya. start dari 12w now dah 13w perut mengeras bila pagi. tapi tulah, dia terjadi bila pundi kencing penuh ataupun sembelit. sekarang lepas dah membuang, jadi okay je perut.

pengalaman saya, awal2 ni sebab pundi kencing penuh. especially kalau kata mengeras bila bangun tidur.

sya pn sama bru 15 week normal ke ehhh kerap mengeras je pstu bwh prot rasa mcm nyeri nyeri

kalau kita banyak bergerak pun bole buat perut mengeras