Bersukan, boleh ke?

Hi mommies, nak tanya. Masa awal pregnancy ni boleh bersukan ke? Masa minggu ke 6 saya main badminton. Beberapa lama lepas tu ada spotting. Normal ke tu? And saya memang jenis aktif bersukan. Ada sesiapa boleh share start minggu ke berapa kena stop aktiviti bersukan.

2 Các câu trả lời

Awal kandungan digalakkan utk rehat dan jangan buat banyak aktiviti. Kandungan tak kuat lagi. Boleh buat senaman ringan2 sahaja.

Tak boleh sis. Spotting tu blh jadi tanda nak gugur. Doc nasihatkan bedrest kalau dah ada experience keluar spotting brown