Bersalin (GDM)

Hi mommies, nak tanya lah pengalaman mommy semua...Kalau sangkut GDM (diet control) memang kena bersalin samada (natural/paksa) diantara 37 minggu @ 38 minggu ke...Mesti 37/38 minggu tu ke bersalin and tak boleh ke bersalin normal sendiri (pecah ketuban)...erm, murung bila dapat tau kena induce lagi..tak dapat merasa bersalin normal (pecah ketuban)..first baby dh induce jugak sbb GDM..nak tanya sbb mungkin ada sekeping harapan... #ingintahu #pleasehelp

16 Các câu trả lời

gdm diet control boleh bersalin ikt due puan.. tp xboleh lepas due la.. kalau lepas due kena induce.. gdm on medication @ on insulin kena berslin paksa 38weeks