Bersalin (GDM)

Hi mommies, nak tanya lah pengalaman mommy semua...Kalau sangkut GDM (diet control) memang kena bersalin samada (natural/paksa) diantara 37 minggu @ 38 minggu ke...Mesti 37/38 minggu tu ke bersalin and tak boleh ke bersalin normal sendiri (pecah ketuban)...erm, murung bila dapat tau kena induce lagi..tak dapat merasa bersalin normal (pecah ketuban)..first baby dh induce jugak sbb GDM..nak tanya sbb mungkin ada sekeping harapan... #ingintahu #pleasehelp

16 Các câu trả lời

Sy pun gdm on diet control .. pakar kata kena bersalin sbelum due jer . Tk boleh lebih dari due . Takde pulak kena bersalin 37-38w

saya pulak baby kua sblum due date. 37 weeks 5 hri baby dah tk sabar kluar. on diet gdm mse baby kedua

saya gdm on diet kena induce..doktor bg tarikh msuk ward dah..kena brslin 38weeks jugak...

Mcm sy pun GDM , baby lahir 37w3d awal, turun tanda sdri , lahir normal alhamdulillah

saya anak first sangkut gdm..hope bersalin secara normal in shaa Allah

saya pon ad gdm... saya pon xpasti