Folic acid

Hi mommies! Nak tanya la. Saya ni sangat pelupa. Jd so far ada dua kali dah saya terskip folic acid sbb penat sangat siang kerja then malam tertido terus. ? So terlupa nak makan folic acid. Macam mana ni ye mommies ? kandungan saya baru nak masuk 8 weeks. Skrg ni saya selalu makan waktu pagi selepas breakfast sebab risau terlupa makan malam ?

1 Trả lời

Yg saya tau folic acid kene makn sebelum sarapan utk penyerapan yg bagus.. nurse ckpla.. 30minit sblm sapan. Bangun pagi tu terus mkn. Utk 3 bulan pertama mmg tak bole skip sbb baby perlukn utk tulang belkng dia. Yg da lupa tu tk bole buat apa. Tp lps ni jgn skip k mommy 😁

4y trước

Oh sebelum ke. Ingatkan selepas alaaa 😭 okay baik tq ye!