30 weeks

Mommies, nak tanya, kalau dah 30 weeks boleh naik flight lagi ke? Pergi ke luar Malaysia

18 Các câu trả lời

Boleh naik sampai 35 minggu.. Jika usia kandungan dah cecah 27 minggu kena dptkan surat dr doc. Masa checkup tu ckp kt doc nak surat fit to fly.. Boleh pakai surat tu utk sebulan. Valid die sebulan saje.. Bawah 27 minggu die xprlu surat tp kena maklumkan sblm masuk nanti kena isi borang mommy preggy.. Saye tiap bulan ulang alik sampai kandungan 34 minggu.. Jangan tipu usia kandungan.. Kt xtahu bila kt dah fly sakit perut kr ape ke.. Nnt kite sendiri yg susah kan.

5y trước

Okay terima kasih sis 😊👍

Hi, saya 31weeks sy naik flight ke Sabah, tu pun dah ada surat dari doctor utk bagi time check in d kaunter, lepas tu travel lg 6 jam balik kampung.

5y trước

Okay terima kasih sis 😊

nak tnye sy 30 weeks 1 hari memang skit pinggang kerap,tido tk lena, kaki mule rasa sakit kat tapak bile nk berjalan, betul ke ade sp MCM sy?

2y trước

saya pun sama...MLM x boleh lena...siang pun sama...pedih ulu hati..sakit pinggang...sakit kaki

hi sy skrg...bila mlm ja nak tdo sakit kaki,punggul dan belakang...kdg sampai nak pusing bdn pun sakit ...tu nomal kew...skrg sy dah 30 minggu 2 hari

2y trước

normal

dapatkan surat dr doktor sebelum travel. doktor akan pantau tahap kesihatan ibu dan baby. kalau okay boleh je. oo dan jarak perjalanan juga..

5y trước

Okay, terima kasih 😊😊

hi nk tanya...kandungan dah 30w...sy ade rasa sakit tulang belah kanan..tp bahagian belakang bdn tu...bila batuk mesti sakit..normal ke?

Sis blh dptkan surat dari doc yg katakan kita fit to fly. Nt kat kaunter flight kena declare brp minggu n inform dorg kita preggy la..

Kena hati2 jugak. Sebab takut baby kurang oksigen. Tu yang bnyak berita pasal ibu bersalin baby premature dalam flight.

5y trước

Tula risau jugak..

nak tanya msuk 30 week niy badan mmg selalu letih ke..???

2y trước

badan rasa sakit masa 30 mggu ni rasa nak demam mkn pun kurang salera sekarang

tanya doktor dulu