Nifas

Hi mommies. Nak tanya darah nifas selalu habis dalam masa berapa hari ya? Sy pantang hari ke 16..

20 Các câu trả lời

Saya habis 60hari. Lama nak mampos stress betul 😂😂. Depends on orang jugak. Ada habis awal, ada habis lambat. Yang penting jangan panic, kalau tak selesa pegi jumpa doctor. Gittuuu

Saya hari ke-51. Jgn risau puan, darah nifas ni max 60 hari. Selagi mana habis dlm tempoh tu, takpe.. Kalau lebih, tu patut risau sbb takot darah penyakit.

Saya dulu bersalin normal ank no 1 dan 2 dlm 20 hari dh kering.... Tpi kalini bersalin czer dh 27 hari msih tk kering lgi... Terbalik plk dh...

Setiap org berbeza ada yang habis dlm masa 2minggu.. 40hr..macam sy hr ni dh 47hari masih ada lg sikit2.. Darah nifas kan 40hr smpai 60hr 😊

LSy dah msuk 36hari lepas bersalin dr 4hb feb ank yg ke6..drh nifas masi ada on of la..kdg kering,kdg ada kluar bila sy aktif..

saya pula dkt2 nak habis pantang baru kering darah nifas.. hari ke 40 ++ .

Selalu 60hari..tapi kdg ada y cepat kering dan ada y lebih 60hari.

Sye smpai hri ke 50...lpas 2mgu behenti drah nifas sye period...

Mcm sy 60 hri..ada org 44 hri or 40hri dh bis drh nifasnya 😉

Saya 54 hari baru habis lepas tu terus mula solat balik 😁