Baby meragam makan

Hello mommies. Nak tanya.. Bgmn cara bagi makan baby? Pada awal senang aje. Lama2 tak nak tutup mulut lps suap. Buka aje. So dia tak telan. Simpan dlm mulut aje.. #prematurbaby #firstbaby

1 Trả lời

Ada masa anak akan meragam bila makan. Kenal pasti kenapa dia tak nak makan. Nak tumbuh gigi? Ulser dlm mulut (kena buat pemeriksaan) ? Growth spurt? Macam anak saya dah berminggu2 dia ragam sebab keempat-empat gigi taring sedang keluar. Ada masa dia selera betul. Ada masa dia main-main. Ada masa dia tak nak lepaskan finger food walaupun masa tu dia nak tidur 😆, ada masa dia tak nak makan walaupun dah waktu makan. Macam - macam ragam. Kenangan manis semua tu. Kita ibu bapa layan dia dgn kasih sayang. ♥️ Ubah bentuk makanan dan pelbagaikan menu. Buat dgn sabar dan kasih sayang. Boleh dapatkan info di FB HAPPY BABY FOOD MALAYSIA.