Puting botol

Hi mommies, nak tanya baby fully FM, perlu ke tukar puting botol bila baby dah 6 bulan? sekarang masih guna puting size 0

9 Các câu trả lời

Klu dari segi ketahanan puting, better tukar setiap 3 bulan atau pun bila puting tu dah kuning2. Klu dari segi size puting, depends pada bby juga. Klu dia masih selesa guna saiz sama, ok je cuma beza dia, kalau newborn flow susu tu tak laju la.

Tukar tetap kena tukar even flow sama due to hygiene. Kalau nk tukar flow tu depends on baby. Anak saya sampai 9m guna flow yg sama sbb dia guna sippy dental cup time 7m 8m pun tersedak2 lg

Klau i tukar ikut umur bby sbb klau bby dh msuk 6bulan tpi guna puting nb i rasa flow tu lmbt sgt so bby i lmbt knyg , if saiz puting ikut umur i rasa bby lbih cpt knyg

tukar saiz kan maksud puan? saiz ikut baby. anak sy 1y lebih dia selesa je lagi puting saiz sama nb dulu. tak upsize pun,

ikut pada kesesuaian baby.. klu baby mendengus marah ble mnyusu/mnyusu lme sgt maksudnye kne tukar flow puting..

ank sye dh 3y tp still guna flow 6m punya. try guna yg flow 3m dlu tgk mcm mne.

Saya tukar, botol pun tukar, smpai 9m masih pkai puting flow sama dari newborn

tukar sis. setiap 3 bln kena tukar actually. dan bila nmpk puting dh berkerak.

Ya kena tukar, 0-3 bulan size s, 3-6 m..