Hi mommies .... nak tanya ade tak macam saya tangan sakit@ mbengkak saya pregnant first baby 35weeks

hi mommies, nak tanya ade tak macam saya tangan @ mbengkak. saya pregnant first baby 35weeks. nak mengganggam pon rasa sakit. start sakit masa 32weeks.

5 Các câu trả lời

Sis, yg sy tau..kalau membengkak bahagian kaki dan buku lali tu normal..tp kalau tangan, jari n muka ni..sebaiknya g call KK atau spital besar n tnya dorang patut g sana cpt atau lmbt..dlm buku pink yg nurse bg tu, ada dia tulis psl simptom2 Pre-eclampsia which is bengkak kt tgn, jari or muka..paling xpun, g la ke klinik swasta..atleast dptkan nasihat doktor n legakan hati..xde la kita risau2..

sama, mmg dugaan betul sy rasa..siap balut dgn kain batik sbb xtahan sgt sakit..adik sy kesian dia belikan wrist splint, lega betul bila pakai..sapu tiger balm byk2 lps tu pakai..rasa mcm robot pun ade jgk hehe

sama lah anak petama 35w2d da 2kali kaki tgn bengkak org kata 2hingga3kali inshaallah danak bersalin da semoga kita dipermudahkan bersalin

sy dr ank 1st sampi tgh gdg ank yg kedua mmg tgn jari2 kebas dn skt..nt dh brsalin skt2 tu akn hilang

saya pun tangan membengkak..xboleh genggam..sakit..lagi2 masa baru bangun tido....