Muntah lepas telan zincofer

Hi mommies, nak tanya ada ke mommies kt sini dah T3 tp still muntah2 bila telan zincofer tu. Dulu masa awal2 okay je elok. Perlu ke sy stop pengambilan ubat buat sementara waktu or perlu consume ubat lain sementara tu? #bantusharing #firstmom

1 Trả lời

Makan waktu bila?

4mo trước

Cuba makan 2 jam selepas makan sebelum tidur. Maknanya lepas makan zincofer terus tidur. Tapi gosok gigi dulu sebelum makan zincofer. Jika muntah juga, jumpa doktor untuk dapatkan nasihat/ tukar ubat. Kalau stop dulu, boleh jadi badan lemah sbb tak de support zat besi.