Ibu underweight boleh puasa?

Hi mommies, nak tahu kalau saya underweight, and dalam masa 2 minggu checkup berat badan turun dalam 1 kg. takpe ke saya teruskan berpuasa? sebab badan boleh sahaja berpuasa cuma risaukan kandungan saya. Dan saya juga hamil kembar jadi nak tahu samada saya boleh teruskan berpuasa atau harus berbuka untuk mommies yang underweight macam sayaa. 40.5kg turun ke 40.6kg.

1 Trả lời

rujuk doktor awak. selalunya kena scan tgk tumbesaran baby normal tak. saya pun dulu underweight. turun 2 kg. tapi doktor kata baby ok jadi saya teruskan puasa sampai sebulan. baby sihat sampai bersalin. takda masalah pada baby