Puasa di trimester kedua dan turun berat badan

Saya mengandung minggu ke 17, berat badan saya menurun 2kg dalam masa 12 hari puasa. Perluka saya teruskan puasa atau tidak berpuasa?

7 Các câu trả lời

xkena marah kat nurse ke berat badan turun ? sy berat badan turun naik pon nurse bebel . Klau berat makin turun selalunya xokay jgk untuk baby dlm perut tapi klau dh pegi cek doc bby okay2 saje takde masalah nk teruskan puasa cuma time pregnant nurse selalu bagitahu berat xboleh terlalu turun

6mo trước

last check last week, baby okay ja tapi takdalah timbang berat time tu sebab baru berapa hari puasa. next week nak review gula, nnti saya tanya macam mana, so far puasa macam okay ja takda apa. pening, tangan geletar, cramp smua takda so taktau nak rasa cemana hahaha

Saya 13mggu next week smlm timbang turun 2 kg juga normalla sbb kte pose last scan 11mggu alhamdulilah sihatje bby as long xde mudarat kt diri kte insya allah blhje pose tp kalau masih ada alahan teruk xyahler pose

bila scan baby ok tak? saya pun dulu turun 3kg tapi bila scan doktor kata baby ok. berat baby menaik bila checkup. jadi saya teruskan je puasa sebab takda masalah pada baby. cuba refer doktor awak

6mo trước

scale awak tak sama dengan scale klinik. kalau nurse saya dia tak kira ikut scale rumah sendiri, dia kira ikut scale klinik.

saya 29w. pun turun 2kg sejak awal puasa haritu. hari ni terlepas sahur pula. sempat makan kurma sebiji air masak seteguk je tadi. as long as baby okay, kita okay, kena teruskan puasa.

6mo trước

baiklahhh, setakat ni takda apaa, perut pun tak cramp apa smua elok ja, cumanya terkejut 2kg turun. first time mom ahhaha

sy 28w..harini tpaksa buka pukul 3 td..perut mngeras2...xtahan mnggil2 jdnya..xlapar..tp rsa kering sbb ada ank yg nyusu bdn lg....Nk pgsan dbuat nya

6mo trước

sedang lalui juga. moga kite kuat ye mommy💪

sy dulu preg bkn bulan puasa pun ada turun ada statik. oh ye penimbang sama ke lain?

6mo trước

sama jaa penimbang, memang selalu ukur berat badan time weekend, tu tekejut tuu

sis even baby u ok kalau u rasa benda tu memudaratkan jgn continue