Keputihan akhir kehamilan

hi mommies, mmg akhir kehamilan ni air keputihan keluar mcm wrna putih susu tu ke ? tkda bau dan tk gatal. masa tm 1 & tm 2 dh buat swab masuk tm 3 ni dr tknk pula buat swab. keputihan wrna mcm susu ni bahaya tk ? bole effect dgn baby ke atau buat air ketuban kurang ke apa ? #firstmom

4 Các câu trả lời

Saya mcm sis la, sblum mngndung sya mmg jnis x dk kputihan,masuk kndungn 7 bulan keatas start ada keputihan,wrna putih susu x ada bau langsung n x gatal langsung,check kk kata normal ja,tahu ii 35w air ketuban leaking,rupanya saya gbs positive, x ppsal kna brsalin induce,kluar anak kena on antibiotics 5 hari,sya bwa balik rumah x smpai 24 jam kena admit nicu semula sbb anak demam 37.8,rupanya sisa jangkitan kuman ada lagi so on antibiotic lagi 5 hari,nasihat saya hujung ii trimester ni pergila klinik swasta buat swab nk tngok ada gbs ke tak,mcm sya air ketuban leaking sekali tu saja,nasih saya perasan kalau x perasan silap ii anak saya dh x dk apa huhu

2mo trước

Tak leaking banyak pun,leaking sikit ja awak,n leaking skali tu ja,nasib saya boleh beza air ketuban dngn air kncing,kalau la saya x perasan n ingt air kncing x tahula apa Jdi huhu

Saya hujung2 nak beranak mmg ada discharge keputihan susu bertali2. Bila tanya dr dia kata tu bukan gbs. Tu tanda2 tak lama lagi nak beranak dah. Dan betul 4-5minggu lepastu beranak dah. Saya hilangkan keputihan tu dgn makan yogurt.

2mo trước

Saya makan bila ada keputihan tu je. Saya amalkan drpd awal2 mengandung lagi. Nampak je keputihan tu, petang terus beli. Beli yg cup kecik2 tu. Sehari makan 1cup. Kalau dpt makan dgn buah pun sedap. Blueberry ke epal ke hehe Saya perasan lepas makan yogurt tu takde dah keputihan tu. Dia akan dtg dlm 2-3minggu lagi hahaha

Klu keputihan tu masih warna putih/jernih, x bau & x gatal ok je. X semstinya akhir kehamilan ja mcm tu, every trimester tu mmg ada ja kluar..byk atau x tu bergantung dgn badan org