bagaimana nak dptkan bacaan bsp yg ok

Hi mommies.. minta tunjuk ajar.. bagaimana nak turunkan bacaan bsp? Setiap kali bacaan di ambil 2 jam lepas •lunch (6.2) •Dinner (6.7) Saya tak minum air manis.. dan hanya ambil nasi kurang 1 senduk.. Usia kandungan dah 27 mggu... Terima kasih byk2..

2 Các câu trả lời

jaga diet yg betul, klau mkn nasi putih 1 senduk masih tinggi tukar ke beras perang. bukan nasi je penyebab gula tinggi, makanan berminyak pun boleh sebabkan bacaan gula naik..

untuk elakkan lapar boleh amik mknn lain dlu sblum mkn nsik..