Keputihan di minggu 14

Hi mommies, maaf nak tanya. Masa 1st trimester I takde keputihan sangat tapi dah masuk 2nd trimester (14w4d) ni ada keputihan macam susu. Is it normal untuk ada keputihan mcm susu difasa permulaan 2nd trimester? #firstmom #ingintahu

5 Các câu trả lời

Kalau terlalu banyak sampai boleh kaup dgn tangan, jumpa doctor tau. Kuman2 ni kita tak nampak. Tukar panties selalu. Saya haritu banyak sgt walaupun tk gatal, pergi klinik masuk ubat bawah. Dan minum jgk. Dah berkurang skrg tp ada lagi. Just jaga kebersihan bawah extra yee.

3mo trước

btol tu..kene kerap cuci bersih..jgn pakai pantiliner,jgn pakai pembersih bwh..xdigalakkn...

sy ade keputihan dri awal smpai 21w .tp awal dlu lg teruk .skrg dh kurang dh ..kalu letih sgt bru ada ..sis rajin tukar seluar dlm ,elakkan kwsn tersebut lembab ..

Sya pun mcm ni jgk sis, masa ada appointment kk hari tu tanya nurse dia ckp normal kecuali keputihan berbau dan warna kuning kehijauan baru berbahaya.

Buat pemeriksaan dgn doktor.

normal je tu.. kcuali bau