down sebab test gula ?

Hi mommies.. Last week sy baru lepas test gula. Result macam teruk je. Before n after result tinggi.. Sy terus beli glucometer.. cek semalam lepas makan 2 jam.. around 6.1. pagi ni cek (puasa) 6.5 plak.. kenapa puasa tinggi plak... ?? Bahaya ke kalo macam ni? Pregnancies sebelum ni tak pernah kena. Esok test BSP. risau plak.. takut result makin teruk.

5 Các câu trả lời

Xpe. Jgn stress. Saya pun 3 kali bsp semua 5.3 ke atas untk jam 8 pg. stress tu x tahu nk ckp. Pdhl jaga makn sgt2 dh. Air manis x ambik lngsg. Nasik skali shari. Mee kueyteow bihun saya elak terus. Air lemon ngan epal hijau hari2 ambik. 2 malam sblum bsp saya mkn chicken grill msk guna air fryer je. Lpastu mkn dgn sayur2 mcm org diet pdhl selera baru je ad balik lpas alahan. Mkn roti wholemeal. Last2 berat turun 1.5kg dlm sminggu sbb terlalu jg mkn. Bsp tetap x okay wktu pg. last2 doktor bg mkn ubat. Lps consume ubat saya mkn mcm org pregnant yg xde gdm. Air manis stiap hari. Nasik 3 kali shari. Mkn je ap yg nk mkn. Roti wholemeal dh x ambik lngsg. Alhamdulillah lpas consume ubat, bsp cantik walaupn mkn mcm xde gdm. Kdg2 gdm ni bukan sbb kite x jaga mkn tp sbb body x mampu nk process hormone mcm dulu2. So jgn stress2. Nnti baby pun terjejas. Ikhtiar jaga mkn tp kalau xleh jugk, jgn salahkan diri. Xde mak yg nk ank sakit. Nk2 ank yg dlm perut. Bergantung spenuhnya pd kite. Ikhtiar jaga mkn tp jgn salahkan diri sndri kalau bdn x sama mcm dulu dh.

sama mcm sy.. skrg dah kena on ubat.klu xok jugak next week tukar insulin.huhu. dokter pun heran.. result sy tgi waktu pg ja. pg je jd 5.4 5.6 mcm tu.. waktu lain ok je.bawah 6 wlpn 2jam lepas makan

Kawal pemakanan sis , sis dh g jumpa pakar pemakanan belum . nti dh jmpa ,boleh follow cara makan mcm pakar diet bgtau

sis sy pun kena mcm sis...0162146182 ,sis watsp sy blh ?blh Kita bincang mengenai pregnancy

Saya baru saja test minum air gula tadi syukur normal juga. Just kawal pemakanan sja sis.