Rasa cepat lapar normal ke

Hi mommies, ikut kiraan sendiri saya baru 5 weeks, blom scan sbb rasa mcm masih terlalu awal..ini first pregnancy saya..saya jenis memang tak sarapan, saya terus makan waktu tengah hari n kalau lapar petang saya buat kudap2..tapi kebelakangan ni perut saya cepat rasa lapar smpai pedih tak seperti selalu..adakah sebab saya da pregnant n saya perlu perbaiki jadual makan saya? Saya akan rasa cepat lapar walaupon baru awal kehamilan ke?

3 Các câu trả lời

sama mcm sy , biasa terus makan tgahhari atau petang . tp sejak peknen , tkleh skip bekpes. even baru lepas 2-3jam makan. tetibe lapar balik . jd kene kerap makan , tp junpah sikit ii . klau boleh jgn biarkan perut kosong. sian bby nak mmbesar . btw, acid folic ambil masa perut kosong tau. sy pun first mom. klau ade yg salah betul kan ya. sy pun masih belajar lg ilmu ii pregnnt ni. hehe

9mo trước

*kuantiti yg sedikit.

sis kene makan ikut waktu..normal rasa lapar ..

Sama mcm saya.. tapi ari2 saya selalu sakit..

9mo trước

kita geng🥺sya kalau jgn lebih sikit mmg bwk perut rasa lenguh ke arah senggugut and kebas dri bawah perut smpai ke hujung kaki🥺