Detail scan

Hi all mommies. I just did a detail scan and doc told that buah pinggang baby sedikit bengkak. This is my first pregnancy and now 23 weeks. Sekarang I risau & takut. Any mommies out there pernah alami same situation?

10 Các câu trả lời

Just same like me. Then refer pakar after one month. Masa ke pakar, dua orang doktor cek, and alhamdulillah tak nampak apa dah. Sebab masa detail scan tu doktor situ bagitahu tu mild bengkak and doa bebanyak supaya bengkak tu surut. Then next follow up pakar, semua nya bebaik je. Doa ibu the best.

5y trước

Alhamdulillah. Tq sis

Doc kate benda ni normal jd utk certain baby...cuma kena pantau sama ada yg bengkak tu makin besar atau x sbb ape2 kena tgu bby lahir bru doc bleh tgk betul2 ape mslh bengkak tu...itu yg sy fhm ape doc bgtau...sbb sy pun prob sama mase pregnancy 29 weeks...

2y trước

kena pantang ape2 makanan x kalau bby buah pinggang bengkak

Saya pun tgh alami perkara yg sama...risau yg amat wpun doc kate jgn risau sgt...sbb biasanya bby boy kena mcm ni...tp risau mak2 ttp ade. Mudahan bby kite yg mengalami masalah sama sihat dan sempurna...kite doa sama2 ye.

Never encountered this but I doakan everything will be okay for both of baby and you.

Don’t need to worry. Sometimes it’s just the scan showing extra. Try getting a second opinion

Sama dgn saya sis 😭😭😭 baby boy jugak bengkak berape cm sis?

Kalau buat detail scan harga berapa yer sis?

5y trước

Biasa nya around rm120-200 kalau tak silap

Ada cyst tak sis atau cuma bengkak?

semoga semuanya baik2..