Kulit baby 4 months melecet

Hi mommies, hari tu i ada post about my son punya body, now today his whole body jadi cmni. I tktau lah bcoz i termakan ketam ke apa ke. Can u guys suggest skin specialist for kids area klang valley. For now i tak pakai any sabun or apa2 lah. Sbb melecet sampai berair. Takot jugak. Pls advise mommies thanks ??

Kulit baby 4 months melecet
13 Các câu trả lời

Anak saya kulit sensitif, kekdg naik cm ruam.. Dia umur 9bulan ayam pon tk bole mkn.. Gatal" ikot saya.. Bila naik mcm tu saya sapu kan bnde ni.. Alhmdulillah okeyy.. Doktor pon suruh saya gunakn ini je bila bdn dia naik merah2 mcm anak sis..

4y trước

Ni pon ada my cousin ckp vaseline utk eczema. Boleh cuba nnt. Tq for suggestion ☺️

Sama macam my baby 4m. Doc kata eczema juga. I just pakai hydrocortisone & aqueous cream yg doc bg. It works tapi x la hilang 100%. Doc kata take time juga nak heal.

Menyusu badan ke?kalu ya mmg kne elak seafood..pernah jgk terjadi pd baby sy..disebabkan sy tersalah mkn, baby naik merah2..ingatkan campak or apa..

4y trước

Yg ni Sy setuju... Ibu2 kena pantang makan kalo baby menyusu bdn... Tu petua org2 tua kmeorg dulu... Syukur Dua2 anak Sy tdk kena ruam n ekzema... Sensitif kulit bby ni cian dia

Ank sya kena mcm tu juga.. Sya jumpa doctor.. Doctor ada bg cream utk sapu.. Sya pakai yg doctor bagi.. N ank sya lega terus.. Dh xnaik..

4y trước

KK boleh check kulit jugak ye ? Okay tkpee hehe

Ni mcm tanda² eczema atau alahan.nak lebih pasti refer doc.sbb anak sy mcm ni refer doc pakar mmg cakap eczema

4y trước

Thank you for the advise ☺️

Jumpa doctor... And Jgn pakai lotion atau baby wash and bedak.. Mandi Guna air je..sampai elok

4y trước

Use sebamed babh or cetafil baby.. Lotion and body wash.. Memang Bagus... Moisture

Auww sian ny bby.. Get well soon bby.. Sian mmy rsau sngt.. Sis bsabar ya

4y trước

Thank youu ❤️❤️❤️

Cuba mandikan pakai sabun cetaphil ni mcm anak saya yg nombor dua.

4y trước

Welcome😍

Sis blh cuba tasneem natural balm. Wsp kita ya. 0128116914

4y trước

Sma2.smoga ank cpt smbuh

Pakai aloe vera cream atau franch oil