Apa barang baby kena beli

Hi mommies. First time mother here. I baru nak masuk 19weeks. I terfikir nak beli barang apa untuk baby. Semalam pergi baby expo kat Midvalley, I nampak ada banyak barang baby. It really helps if mommies boleh share list2 barang keperluan baby. Contohnya, stroller, carseat, baby cot, playpen, bouncer, bedung baby, baju NB berapa pasang, pampers, keperluan baby dan lain2. Perlu ke beli semua ni and how long mommies guna actually? Kawan i guna baby cot kejap je. Ada yang ckp carseat NB tu guna kejap je. I really need your advice untuk plan beli barang2 baby sikit2. Sebab nnti dah masuk 3rd trimester mesti dah penat nak berjalan shopping barang baby. Kalau mommies dapat share brand stroller/ bouncer/ carseat/ baby cot /playpen pun ok jugak at least ada comparison. Hope mommies can share & thank you so much to mommies ya yang sudi share dgn saya ya 🙏🏻 #firsttimemom #advicepls #firstbaby #pleasehelp #NewMommyToBe

1 Trả lời

baby cot berguna sgt sebenar nya. i got cot and also kids bed. masa kecik bagi tdo dkt kids bed, once dia dh reti pusing merangkak panjat, tukar masuk cot, sbb cot boleh adjust height. so anak xkn jatuh dri dlm tu. sbb i x ajar anak utk tdo atas katil i dgn husband. that is our privacy. carseat 100% penting. but beli yg boleh support sampai age 2y above. i guna quinton. stroller pon sama. i ada 3 stroller, 1 belleco, guna masa baby sbb besar and selesa bby nak tdo. 1 little one, bwk pusing2 tmn, 1 quinton roxy mmg ltk dlm kereta. so x de nak angkat keluar masuk bonet. and i advise u, u beli brg ikut keperluan u. sebab keperluan org x sama. u boleh google and listdown kn mana yg penting utk u. and beli brg2 besar duluu. such as cot, drawer baby, stroller, carseat,. bju pampers, lain2 boleh beli later.