Alahan ketika hamil

Hello mommies.. cuba kongsi minggu ke berapa mommies smua berhenti alahan.. sebab sya da 12w5d tapi msh alahan teruk😢 bila nk brhenti??

30 Các câu trả lời

Lain anak lain alahan Sis ..sy alahan anak pertama 4bln baru stop..anak ke2 sampai 9bln masih dgn alahan..cuma x sekerap 1st & 2nd trimester

2y trước

sengsaranya tu sis..😅😅

Sy alahan 3 bulan pertama, then bila masuk 36w dtg semula. Tiap org lain, bgantung pd hormon. Ada juga yg alahan sepanjang pregnancy.

2y trước

Sis Fatin, sy punya mai bila masuk 36w. Skrg 38w rse xlarat dh, tp nk juga bjalan...bby duk sedap tolak2 perut lg. Moga urusan kita dipermudahkan la ye ❤️

Saya dari week 4- 10 rasa alah teruk, masuk week 11, hilang trus, tapi tak sngka nk gugur, tepat week 12, gugur sndiri.

2y trước

Terima kasih, Amiin2, Doc pun suruh rehat 3-6 bulan kalau nk prgnant balik. Semoga sis pun sihat sihat sja ya 😊. Alah tu org kata nk masuk tsmster 2 nnti dia slow2 hilang

sye dah nk msk 5bln msh lgi alahan. tpi bau jelah. nasi dah boleh trme tu pon 5-6 suap jelah. nti mual balik.

2y trước

huhu sbr jelah. nanti lme2 boleh mkn nasi. roti pon sye xblh nak mkn skng. mkn biskut pulak😓

saya sampai sekarang dah 37 minggu, Alhamdulillah tak ada apa² alahan . tunggu hari nak bersalin je skrg ni

2y trước

syukur la sis.. x la penat sngt alahan..😊👍

saya masuk 16mggu bru stop alahan. itu pon kdg2 ada jugak rasa alahannye. tp tak teruk macam awal2

2y trước

syukur la sis..yg penting da boleh makan mcm biasa..

Normal sis .. takde tips .. saya since 6 minggu sampai sekarang 38 minggu sampai berat turun 😅

2y trước

penatnya tu sis..😅😅sya smpai tiap mlm nk nangis.. nasib husband memahami..😅

sy dh 20 weeks pon masih alahan. mse ank first n sec xde pon cmni. haha lyn kn je lh

saya masuk 18mggu baru alahan kurang..skrg dh 22mggu dh takda alahan..alhamdulillah☺️

Alahan start dari 5week lebih,alahan berhenti 16 17week camtu kalau tak silap