Baby Jaundice

Hi mommies.. boleh share tips atau pandangan tak macam mana nak kurangkan kuning baby ? Bacaan kuning bayi 4/10 - 14.4 & baby terus admit di hospital 5/10 - 14.36 & baby discharge 6/10 - 15.4 7/10 - 17.0 8/10 - 18.1 & terus refer ke hospital untuk ambil darah di urat & bacaan 16.11 10/10 - 16.4 11/10 - 15.3 12/10 - 14.8 14/10 - 14.3

7 Các câu trả lời

saya makan anggur hitam tapi xbanyak niat buat ubat jangan bagi bby pulak.,Ibu yang makan.selain tuu Kerapkan menyusu bagi bby kerap kencing n berak.Jalan terakhir bolee beli bbycream dari youbaby.Saya buat semuanie alhamdulillah Kuning bby turun

Bagi baby minum susu formula. Stop bf. Kerapkan susu formula 2 jam sekali. Anak saya 5 hari dah hilang kuning. Dari 226 turun ke 165 -> 96 -> 82. Semoga bermanfaat 🙏🏻

Mommy kena kerap susukan baby. Sebab kuning akan menurun bila baby kerap kencing dan berak. Semoga anak mommy cepat sembuh daripada kuning. Aamiin 🤲🏻

Kerapkan penyusuan dengan anak. Ibu amalkan minum susu kambing. Elakkan dulu segala jamu bagai. Boleh cuba mandian untuk anak kuning.

Minum susu kurma jenama farm fresh 100ml atau etc , 2x sehari pagi dan malam . Dan kerapkan susu bayi .

Cubalah bg baby mandi air rebusan daun kucai ataupun air rebusan belimbing buluh. in sha Allah menjd.

Bagi bby mndi air sejuk. Ank sy kejap je kuning