Packing Beg hospital

Hi mommies. Boleh share tak mommies semua packing untuk beg hospital mcm mana? Sy packing sampai 2 beg ni. Takut overpack je. Selalunya first mom kena admit berapa hari ye? Risau pula

6 Các câu trả lời

Saya dpt tips dpd my mom. Saya bawa luggage supaya senang suami bawa bag tu nanti. Dlm luggage tu boleh bahagi dua bahagian. Sebelah brg baby, sebelah barang mommy. Makanan pulak dalam backpack. So nti senang suami nak urus saya & baby ketika discharge. Takde lah suami tak cukup tgn angkat2 barang. Tarik ja luggage, backpack tu pakai ja mcm biasa. And siap boleh pgg isteri or baby lagi nti. Hehe tapi sekadar tips sahaja

saya buat 2 bag. 1 backpack baby,1 bag saya. baju saya bawak dlm 2 pasang je 😆 ramai share tips takyah banyak2 sebab nanti dlm wad pakai baju pink juga. nak keluar bru kita tukar baju. and pampers baby ramai suruh standby je 1 pack tu.

Saya pun 2 bag. Tapi satu bag luggage kecik & back pack. Back pack letak. Baju labour room anak. & baju saya. Buku ic barang penting. Luggage baru semua yang kena bawak

depend awak. ada je yg lepas bersalin pagi petang dh boleh balik. mcm sy haritu 1st baby, baby kena tahan 5hari. 2hari dlm nicu. 3hari duduk ward sekali dgn sy.

sy bawa 1 beg mix brg ibu dgn bby , dan 1 raga mknan je .. 13/1 serah diri . skrg tgu turun tanda je .. semua dah siap prepare ..

klu packing beg utk bby twin mcmnaa tu ? ada yg tau kaa brpa helai baju baby