Share Experience 1st preggy mommies semua 😘

Hi mommies. Boleh share tak 1st preggy mommies semua.. Macam sy, 2 minggu mulut terasa manis. Air liur pun rasa manis. Air masak pun rasa manis. 😂Cepat letih,n mengantuk je keje.. Mommies semua macam mana? #firstbaby #semogaanakkumembesardenganbaikdansihat☺️

19 Các câu trả lời

sy 2 mggu dah mula loya skit2 . mggu 3 keletihan pstu sembelit. smpai pengsan lps kluar bilik air sbb hilg tenaga. ingat sakit biasa lg. lg pun period blum lps due date . pstu mggu 4 loya tu dah mula makin kuat . lps je dr due date period 5 hari , husb suruh cek upt sbb die kata sy lain mcm bbrp mggu ni . alhamdulillah naik double line terang 🤭 masa tu dah 5 mggu .

3y trước

semoga dan baby sihat yra

sy mula tau pregnant keje asyik nk makan jee lepastu nk bnde manis. lepas buka buku pink 12w, start mabuk pening sampai tkleh bangun makan apa semua. mandi pun harap suami, sebulan tk bangun. demam apa semua bila kena swab -ve. habis sebulan makan still tk mau. 20w mcm tuu baru nk mkn tu pun memilih. skrg dh 33w keje nk mkn je. siang tknak mkn, mlm siap🤣

sy 2,3 ari lemah bdn,masak pon xlarat rasa ngntok je...pstu demam 2 hari pdhal sy susah nk demam sblm nie...siap kol ibu sy ckp sy dmm..ibu ckp aik npe dmm plk xpnh2 dmm tbe2 dmm..hari ke 4 mak mertua suh cek doktor...sy pon prgilah cek rupanya pregy 3 bln dh..asyk nk bnde masam je,pstu xmint bnde2 bkaitan pmpuan..skrg dh 8bln dh mngndg

Sy msa 1st trimester, mmg kuat tdo 🤣 bed rest semendang. Makan minum semua berhidang kat bilik. Mmg super malas. Bkn alahan apapun. Cuma nak tdo je. 2nd trimester ligat. Masuk 3rd trimester ni lg dh tggu hari ni ha, jd kuat tdo pulak 😅 Tp xleh layan mata sgt, kena rajin exercise. Hrp2 dpt bersalin normal dan mudah. Amin YRA.

3y trước

hahaha.betul2 permaisuri ni .semoga awak dan baby sihat dan semoga dipermudahkan bersalin yea

saya awal2 mgidam Nasi lemak,sekarang kurang da,tp jgn tbe2 tringat@ternampak Nasi lemak tu je, nnt teringin blik..skang pkul4 keatas je badan panas, klu byk bjalan jd mengah,sembelit bru je Kna smlm, lme mncangkong dlm blik air, smpai kebas2 kaki, da settle tu terus rehat sbb letihnye rase sembelit lame sgt😖

Masa dapat tahu preggy, kuat makan tau. Lepastu masok je 1st trimester dah tak boleh masakkan and nasi. Nampak nasi je takleh telan. Padehal nasi impit Boleh je makan. Haha sumpah kelakar. Tapi 2nd trismester terus selera dah okay. Sekarang 31w5d. Doakan saya kuat! Hehehe

Sy rasa nak tdo je skrg. Bru masuk 5weeks 5days ni. Tak blh bau durian. Dulu rajaaaaa durian skrg tak blh bauu🤣🤣. Mual ada jugak but tak la teruk sgt. Biasanya sy minum air byk2 bg hilang rasa mual tu😂.. sakit pinggang tu slalu skrg. Sembelit pun ada

3y trước

saya baru tahu pregnant hari isnin baru ni..sabtu ahad tu saya mkn durian,nenas..bila dh tahu ni..terus rasa syukur xde apa2. btw im 5weeks

-Tak boleh bau nasi dan susu, bau mcm pempers budak yg diperam lama. -letih double triple -w4, w5, w6 kuat makan -w7 & w8 selera menurun -tak boleh bercakap banyak straight, mengah mcm preg 9bulan -emosi double triple sensitif

Saya rasa nk tido je manjang, mcm org kerja kontrak. Balik umah penat, tido sebelum 9:30. Benda dekt office ddk tengok PC je, tapi dia punya penat lain mcm. Start 4PM saya dh mula rasa nk muntah apa semua😩

3y trước

betul kan..kalau malam je mesti nak tido awal..

saya rsa pahit. lepastu tak boleh nak makan sangat. morning sickness makin lama makin kerap. Pening kepala, mual, loya semua lah. Nak makan pun nangis paksa telan risau kandungan. 🥲 Doakan saya kuat.

3y trước

sama mcam saya, skrng pun struggle paksa utk makan fikir pasal baby..moga kita sama2 kuat 💪💪