Menu For Baby 6month

hi mommies, boleh share menu utk baby six month? dan nak tanya korang bg makan berapa kali sehari? #firstmom #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #ingintahu

3 Các câu trả lời

kalau saya guna 4days rule. 4hari pertama sekali makan, bubur kosong. saya guna beras sumo. 4hari kedua, dua kali makan, bubur tambah sayur. 4hari ketiga pun dua kali makan tapi saya tukar sayur jenis lain. pastu baru saya tambahkan protein. mcmtu laa.4daysrule tu untuk kenal pasti anak ada allergic ke tak

Mula2 try sekali je dulu. Bubur kosong @ bubur + bm/fm. Lama2 baru naikkan. Anak saya minggu ke 3 makan saya bagi breakfast, lunch, dinner. Lagipun sebab puasa, bagi kenyang sikit supaya kurang df. 😬 Follow 3 days rule juga untuk tengok reaksi anak kepada makanan tersebut.

anak saya x suka ayam 😓