Tidur sendiri

Hi mommies. Boleh share ilmu tak, mcm mana momies sleep train baby tidur sendiri dan selalu nya seawal berapa bulan yang sesuai. Baby saya tak ada tepukkan/dodoi tk boleh tidur 😂 kalau siang tido nak pangku, letak bawah bangun. malam je boleh letak baby cot lepas dodoi dh lena. #2m20d

4 Các câu trả lời

baby saya premature. dlm nicu 2week. ward biasa almost 2week jgak. lepas menyusu xdaknya nurse nak dodoi ke tepuk ke. so bila dia balik rumah dh biasa tdo sendiri. saya menyusu dia kenyang2 pastu dia Lena sendiri.. kalau terjaga pun saya biar dia. mesti dia Lena balik. tapi kalau mata dh bulat besar tu mmg terjaga terus lah. baru saya approach dia slow2..

Utk sleep train 4 bln keatas disarankan. Bwh 3 bln ni nb kne bedung utk yg cpt tersentak tgnnya. Sy de tgk di ig nk letak baby lps tido seeloknya letak mengiring dan tepuk2 dlu jgn trs letak je. Lps nmpk ok baru tinggalkn.

susu kenyang2 pastu bedung... confirm lena...pastu biase kan ada bunyi kat dye...cth bukak TV...certain baby x boleh tido kalau senyap sangat...

Boleh belajar di FB BABY language.