Keliru usia kandungan sebenar

Hi mommies.. Boleh kongsikan pendapat atau pengalaman rasa kandungan tak sama mcm usia sebenar? Kandungan kedua sy skrg baru 5bln stgh..tp kebetulan ada berurut pinggang dgn bidan, sambil urut perut sikit. Bidan beritahu kandungan sy dah nak masuk 7bln pun. Tp mmg rasa mengah lain mcm spt dah sarat.. Jd risau pulak klu bidan tu betul..risau beranak awal dr jangkaan 😖. Ada mommies pengalaman mcm sy?? Minta pendapat.. #pleasehelp #bantusharing #risauakankandungan

1 Trả lời

Kalau sy ikutkan usia kandungan baby berdasarkan scan saja. Mungkin sbb sy tk percaya bidan. Kalau puan risau boleh confirmkan scan balik dgn doktor, tgk size baby mcm mana. Takut baby membesar lebih dr usia kandungan sebenar sbb tu rasa sarat semacam.