BUKAK BUKU PINK BELUM KAHWIN

Hi mommies, boleh ke bukak buku pink x kahwin lagi? 😔 In planning nak kahwin tapi bukan masa terdekat ni. Tapi risau dgan kandungan, nurse marah jika kita x provide details kahwin lagi time nak bukak buku pink?

18 Các câu trả lời

Boleh je ... insyallah dipermudahkan sbb saya pun mcm awk .. niat awk betul nk lahirkan bby tu .. allah swt akn permudahkan yang penting taubat kena buat dlu heee .. nurse skrg lepas profesional .. tiada isu marah atau perli2 lagi .. mereka akan bantu awk dalam proses hamil awak ...saya usia kandungan skrg 5 bulan and single mom . just sharing

Boleh je buka buku pink. Kalau nurse marah pekak kan sahaja telinga. Awak kene kuat untuk baby dah jadi ibu kene kuat oke. Yang paling penting di mata nurse dan doktor kesihatan ibu dan baby. Semoga dipermudah urusan awak.

Tak sure tempat lain , tapi tempat saya salah satu dokumen yg diperlukan adalah sijil nikah untuk buka buku pink , apa2 pun pergi KK dan tanya dulu , semoga dipermudahkan urusan

Berdasarkan apa yg saya baca drpda sharing Ibu2 TAP, nurse tak marah. Pergi je ke kk, buat buku pink, beritahu yg sebenar masa buat buku pink tu. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

buka je lah.. tapi maaf nak tanya, knpa nak takut nurse marah ?sedangkan perbuatan yg Tuhan marah pun awak tak takut. adakah nurse lagi "besar" dari Tuhan ? 😐

4y trước

jadi la positive selalu,jgn terlalu mghukum org,salah dan dosa dia,bia Allah je yg buat kerja,kita sbgai mnusia yg x sempurna,x perlu nk mghukum org dgn kata2..sis ade anak,ingt sikit😏

takpa sis . pergi ja buat . nurse tu nk bising skjap jaa . ksihatan ibu dan baby lagi penting . saya 6 weeks dh buat buku sbb upt kat klinik Ksihatan ibu dan anak 😁😁😁

Boleh sesangt sis,, pegi je bkk.. Sesetengah nurse je kdg bising.. Tp diorg LG bsing klau kte lmbt bust.. Demi bby kn sis.. Kuat sngt yew.. Insyallh xde pape tu.. Pegi je

boleh saja awak. dont worry. nurse akan guide awak. niat baik . insyallah. sy pun sblum ni single mom. Mmg kna buka buku pink untuk pantau Ksihatan ibu & anak.

saya seorang nurse...Dan saya Tak marah....saya alu2 kn awk dtg Dan buka buku.... kesihatan lebih penting

bukak buku pink blh...tp sy dgr kalau lps bersalin pun x kawen ank akn diserahkn kat jabatan kebajikan...tu yg sy prnh dgr lh....

4y trước

Ye betul tu, tp Kebajikan xkan ambil kalau ada waris & declare siapa nk jaga.. Kalau xde sesiapa jaga baru pihak jkm yg cmpur tgn..