Ada buat ultrasound untuk pertama kali checkup di kk?

Hi mommies, blh share experience? Ada tak ultrasound untuk checkup pertama kali

2 Các câu trả lời

Pengalaman saya, oleh sebab saya ibu hamil berisiko, kali pertama daftar buku pink di kk, dah kena cek up darah, urine dan scan. Doc sahkan saya hamil 4 minggu. Saya pun tak sangka kena scan. Dan apa yg KK scan, resultnya sama dgn klinik swasta scan. Sblm tu saya buat pengesahan hamil di klinik swasta. Doc swasta minta sy buka buku pink cepat sbb sy berisiko, so , kehamilan dipantau awal lg bagus. Sy pilih KK utk buka buku pink.

Sy buka buku pd 9w (sblm tu sy dh ke klinik swasta utk sahkan kehamilan & heartbeat janin), sbb ada sejarah misscarriage. Dan pd 12w KK buat 1st ultrasound utk check kandungan.