BAYI 5 BULAN LEBIH TAPI MASIH BELUM MENIARAP SENDIRI

Hi mommies, bayi saya dah 5 bulan lebih, awal bulan 2 dah nak masuk 6bulan dah. Saya agak risau sebab dia masih belum boleh meniarap dengan sendiri. Bila saya ajar dia meniarap atau buat tummy time tak bertahan lama pun, lebih kurang 2 minit dah start menangis. saya dalam process buat aktiviti tummy time tu dengan lebih menarik (buat sensory play sekali). cuma saya nak tahu ada tak aktiviti lain selain tummy time untuk stimula bayi supaya cepat meniarap & berpusing? #firsttimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Kalau 9 bulan tak meniarap tu perlu risau. Ibu dan ayab ikut meniarap juga ya masa tummy time