Nanah BCG Baby

Hi mommies, baby sy umur 43 hari. Skrg ni tempat cucuk BCG dia dah start bengkak bernanah, dia pun tak selesa dan kerap nangis yg susah dipujuk. Tidur pun tak lena, sakit agaknya. Ada cara tak nak kurangkan sakit tu? Ubat pun takleh letak kan, susah hati pulak tgk anak nangis2 takleh pujuk 😅 #advicepls #firstbaby #mommybuntu #1stimemom

Nanah BCG Baby
22 Các câu trả lời

Kena sabar masa anak nangis meragam lepas kena suntik bcg ni.. Tulahh kesian sgt tgk.. Kita pun x sampai hati tgk.. Tpi mmg mcm tulah.. Kita happy kan dia je and buat dia rasa selesa.. Buat dia alih perhatian main mainan kesukaan dia.. Kalau dia nak dkt dgn ibu dia je, pun kita ikutkan je.. Stay strong mommy 💪 😊

harap notes sy pos ni dpt mmbntu puan 😉✌dlu ms ank duk nicu misi selitkan dlm buku pink anak smpai skrng duk simpan lg..😉✌

normal awk, baby sy sma je jd mcm tu. pecah sndri msa mndi. lepas tu kering molek. ye agak meragam sikit . sakit kan ad nanah

Normal je klu nanah..jgn pegang jgn usik..jgn pecahkan nanah tu..biarkan dia kering sndri..klu pecahkan nnti dpt.parut tebal

apa yang saya baca kat buku pink tu, takyah dikacau, jgn letak ubat. mmg normal bernanah, nanti ia akan kembali normal .

Normal sis😊 Bby Sya dlu pun macam tu juga. Nanti dia akan kecut sendiri. Jangan bagi apa apa tau

normal ke lepas nanah keluar, jadi berlubang mcm ni? kena tutup ke, biarkan je?

1y trước

normal sis, biar je jgn tutup. nnt lambat kering. jgn bg lembab area tu.

bia kn je jgn usik mcm anak sy . dia benanahhh . pahtuu dh okey

normal sis ank sy pon camtu...nnt kecut sndri ok😉

normal tu sis.. jgn di usikk.. akan baik sendiri