Bayi tidur 6 jam waktu malam

Hello mommies, baby saya 1 bulan 18 hari da harini. Saya perasan dia start tidur malam dari jam 9 malam sampai jam 3 pagi baru dia nangis minta susu. Normal ke? Orang tua dalam family suruh saya kejutkan baby setiap dua jam untuk nyusu. Saya seba salah pula nak kejutkan baby atau tak… tolong dulu mommies #firsttiimemoma #firstmom #firstbaby #pleasehelp #advicepls

2 Các câu trả lời

nb (bawah 2 bulan) kena kejut tiap 2 jam utk menyusu. takut dehydration/kurang nutrisi. susukan sambil tidur actually tak kejut dia pun. dia akan tidur je sambil menyusu. bila dah 2 bulan keatas baru susukan on demand (bgn/nangis)

1y trước

Ok tq sis

susu masih keperluan utama baby awak. jadi awak masih kena kejutkan baby utk baby minum susu on time.

1y trước

Baik sis. Lepas ni saya kejutkan baby kalau dia tidur lama sangat