Kulit kepala anak kering

Hi mommies, ank sy nk masuk setahun sejak2 ni ada mslah kulit kepala kering. Dlu dia ada masalah eczema skrg kulit kepla shja yg keirng. Sy pkai kan minyak zaitun pun still sama. Ingat nk try hair serum. Bole recommend x mne yg elok untuk bby sy. Thanks ☺️

1 Trả lời

Kulit kepala anak saya pun kering dan macam berkerak, dia bakal setahun hujung bulan ni. Kalau saya kikis dengan sikat, berkeping tertanggal dah macam kelemumur pulak. 😳 Tapi bukan seluruh kepala, ada beberapa bahagian je yg ada kulit kepala kering. Setakat ni saya tak guna apa2 hair serum. Guna baby oil je. Kerak kepala tu sejak dia baru lahir ada. Tapi dulu saya tak kikis sangat kerak nya, kikis sikit2 je. Takut baby tak selesa. Tapi tengok dah lama pun masih ada, tu yg start kikis kulit kepala kering / kerak dia tu. Mungkin parents #TAP yang lain boleh suggest solusi untuk masalah ni.