Anak tak berak

Hi mommies. Anak sy dh 4 hari x berak. Sy bf & fm pada anak sy. Setahu sy kalau fm anak kene berak juga dlm sehari kan. Anak sy dh 2 bulan lebih, dia asyik tidur je siang and malam. Dia x meragam & perut x keras. Sy dh buat urutan ILU, kayuhan basikal semua tu. Anak kerap kentut. Time dia kentut tu busuk mcm kentut org tua. Cuma sy risau anak dh x berak 4 hari 😭 Normal ke mcm tu? Or maybe anak sy kuat tidur ke sampai dia x rasa nak berak 😅 Ke mcm mana? #pleasehelp #firstmom #firstbaby

3 Các câu trả lời

Saya haritu anak tak berak 6 hari sbb susu tak sesuai. Tapi doc check, ada taik cuma tak banyak lagi. Mungkin baby tak kenyang lagi jd penghadaman dia belum jadi najis.

Hi Puan. Normal utk baby tak berak dlm tempoh beberapa hari jika dia bf juga. Ada yg sampai seminggu. Asalkan tak demam, perut lembut. Jangan risau ya!

normal..nti time dia berak mesti byk 😂 boleh buat kenduri..😆