Bcg baby bengkak

Hi mommies. Anak sy baru sebulan. Kesan bcg naik bengkak & nak bernanah macam ni. Normal je kan? Selalunya berapa lama baru bengkak surut ye? Thanks. #firstmom #firstbaby

Bcg baby bengkak
33 Các câu trả lời

nurse kat hospital yg cucuk baby mmg bgtau ni normal lepas sebulan area cucuk bcg akan jd begini. lama2 dia akan baik sendiri dan tinggalkan parut. jgn usik or letak cream apa2

1y trước

Baikkk. Terima kasih ye

normal je sis. anak sy pun mcm ni jgk. tapi nasib baik lah mak sy dh bagitau awal2 yg bcg ni akan jd gelembung cmni. kalau mak tak bagitau mesti sy dh picit. 😅

baby i pun camni. biorkan je. nanti pecah keluar nanah dia tu lap pelan2. dia akan berlubang. i bersihkan kluarkan nanah dan bg dia kering kluar parut sendiri.

jgn risau sis ank Sye pon mcm ni,doktor ckp normal je tggu smpai nanah dia kluar lama2 bengkak tu akn surut,Alhamdulillah skrg dh ok

Normal , dia akan pecah sendiri dua tiga hari nanti anak saya pun macam tu , kalau takda bekas bcg nanti anak kena cucuk lagi

normal sis nanti dia kering sendiri . Tapi kalau nanah tu dah keluar meleleh lap sikit2 tepi2 tu. Jangan lap tempat bcg tu pulak.

Normal je tu..in syaa allah akan pecah & surut .. jgn risau mommy selagi baby ok dan tak meragam..enjoy ur 4th trimester 😘

1y trước

Terima kasih sis :)

normal ja tu.. jgn letak apa2.. nt dia akan pecah pstu tggal parut .parut tu la yg akan kesan ank prnh kena bcg

normal sis.. anak saya pon mcm tu juga, nnt dia akan surut sendiri.. jgn picit atau sapu apa² minyak angin..

Normal sbb nnti dia kecut sndiri , tgok baby selesa tak , kot sakit kt tempat tu ka , boleh bgtau nurse kt kk