Langkah pertama

Hi mommies, Anak sy baru 10 bulan tapi dia dah berani buka langkah 😂 so far paling kerap 2 langkah je. Sy tak paksa dia utk berjalan ke ape, sy biar kan dia buat sendiri ikut kemampuan dia. Tapi normal ke kalau 10 bulan dia dh start ada step. Ouh ya kalau berdiri tanpa sokongan tu dlm 5 ke 6 saat. Tapi seriously, sy tak ajar dia pun utk buat step. Dia kerap berdiri pegg sofa, lepastu dia bejalan kt situ la smbil pegg.. agaknya dri situ kot dia berani.. soalan sy tu normal ke ea baby 10 bulan mcm tu.

21 Các câu trả lời

Anak saya 10 bulan dah boleh jalan laju, hampir berlari dah. Nak2 pakai kasut bunyi2 tu lagi rancak dia berjalan.

Normal je tu… ank saye tiga² x merangkak.., terus berjalan… Alhamdulillah sihat je klu x merangkak pon..

normal sis..ank sy 8bln dh start menapak.. 10 bln dh boleh lari2..ikut baby jgk..ada cepat ada lambat😄

jgn rsau ye normal smua tu,baby ada pkmbangan masing2..tk sama ada yg awal ada yg lmbt jln..

normal. ank sulung saya dlu 10bulan belajar menapak. 11bulan laju dh jalan 😂

normal, anak first sy 10 bulan da bjalan elok dah 🤭 mmg cepat Alhamdulillah

Baby girl ke biasa cepat boleh jalan. Tak cepat sgt pn 10 bulan tu biasa je.

Normal. Saya waktu kecik mak saya bgtau yang start jalan 9 bulan.

Saya jumpa kat tiktok ritu baru 8 bulan dh jalan

ya MCM anak sya