anak 1y 2m tak berani jalan lagi

hai mommies, ada tak yg dkt sini anak dia dah setahun 2bulan tapi tak berani lagi berjalan sendiri . saya risau laa dgn anak saya 🥹 tapi klu saya pegang dia or dia ada support dia bole je berjalan mcm biasa tp klu nak biar dia berjalan sendiri tu dia masih tak boleh lg dia takut 🥹 mcm jgk dgn bercakap anak saya tak de keluar kn suara lagi utlk bckp contoh mcm "tata" ke "mama" ke . tapi anak saya faham apa yg saya suruh n cakap . apa yg perlu saya buat mommies ? #bantusharing #firstmom #ingintahu

3 Các câu trả lời

perkembangan ank tak sama sis. kena selalu stimulate or encourage anak baik berjalan or bercakap. kena jadikan aktiviti kita tu routine setiap hari tanpa giveup

anak saya sekarang umur 1y1m, dy bru ja boleh berjalan sbb dy excited tgk sepupu² dy main..

ada push walker? boleh train ank guna tu. then bawa grounding pijak pasir, rumput.