Gaya baby tidur

Mommies, anak saya sekarang baru pandai golek. Sejak dia pandai ni, dia dah ada habit tidur kena benamkan muka kat bantal/ tilam. Bukan dia buat mcm awal2 nak tidur je. Tengah tidur pun dia boleh tidur flat mcm sujud kat atas tilam 😭😭 adoi kuss semangat mama tengok dia tidur. Ada time saya alih dia menjerit2 marah, ada time dia tk sedar tkpe alih. Cuma kadang dia da nyenyak dia tidur terlangkup mcmtu or sembam kat bantal. Katil saya rapat dinding so letak bantal tepi dia takut langgar dinding. Huwaaa tak tenang mama nak lelap. Saya tidur kejap2 je nasib baik saya epmom. Tiap kali nak pump saya check takut dia apapa. Huhu camne ye nak bagi dia tidur tak golek2 cmtu? Badan dia pun jenis hantap jugak. Takut dia tak berjaya sendiri alih. Serious soalan tau.

2 Các câu trả lời

Benda tu biasa sis bila baby dah pandai golek. Sis jelah kena sentiasa pantau & jangan lepas pandang. Anak saya dulu pun macamtu juga. Benamkan kepala kat tilam, kepala masuk bawah bantal, macam2 style lagi lah.. even jatuh katil pun pernah. Terlentang pulak tu. Memang kita aje lah kena pantau lebih sikit 😌

tu sikit sis. baby sy hmpir jatuh katil sbb tido bgolek2. sudahnya kmi tidur kt lntai saja. buas sgt baby sy tido 😅 bby sy pndai cari ruang, tp kita as mom risau bila dia tidur gitu. Dan mmg xlena pun..kejap2 tgk bby. Sy lg la. mula lelap bby kt sblh, celik mata bby dh kt kaki sy 😓 xtau bila dia pusing