Picky eater

Hi mommies, anak saya sekarang 1 tahun 6 bulan. Gigi pun dah tumbuh habis dah tapi saya pelik dia tiba2 je memilih makanan. Sekarang anak saya tak suka makan ikan, ayam. Tapi kalau ikan dan ayam tu buat kecik2 baru dia makan. Kalau seketul mcm tu, dia tak nak. Sama juga macm sayur. Sayur dia akan makan apabila saya potong kecik2. Brocolli pun nak kena rebus sampai dia betul2 lembut. Mcm mana nak ajar balik anak saya ya? Puas dah saya cuba. #bantujawab #firstmom #ingintahu #bantusharing

1 Trả lời

Sama umur dengan anak saya . Dulu ok jaa makan semua . sekarang ni jenuh kena paksa . mungkin fasa tumbuh gigi kot 😅 . sabaq ja laa ibu 🥲