Tukar susu

Hi mommies. Anak saya 7 bulan dh. Anak saya skrg pakai susu similac inte-p. Najis anak saya lepas menyusu susu tu mcm ketulan2. Mcm sembelit. Seblum ni, anak saya pakai lactogen langkah 1 masa umur dia 2 months until 4 months lepastu dia punya najis cair sbbtu tukar ke dupro. Lepas dupro tu tukar ke similac inte-p sbb anak saya langsung tak nak menyusu. Mommies rasa boleh ke saya cuba balik susu lactogen tu tapi ambik yg langkah 2? Lagipun anak saya dah makan solid. #bantusharing #firstbaby #firstmom #tolongbagijawapan

1 Trả lời

sblum tukar susu, check dlu diet makan anak.. ade syur/buah x dlm diet dia? sblum anak stat mkn solid, anak mnum similac inte -p nie ke? Ke awak bru tukar susu nie?

1y trước

Ada sayur dlm mknan dia sis. Dia selalu makan bubur+ lobak-+ ayam. Anak saya umur 6 bulan masih pakai dupro. Start 7 bulan ni dia tukar ke similac inte-p. Lepas 2 hari tukar susu tu, najis dia macam berketul.