Anak reject botol

Hi mommies! Anak saya 3m+, saya epmom, start masuk 3m ni, anak saya minum 4oz per feeding 3 to 4 hrs. Tapi lately ni, dia tanak minum sangat, gap menyusu tu kadang sampai 5 jam, yang tu dia betul betul lapar. Satu lagi, bila nak minum mesti meragam dulu, dia gigit je puting botol, macam dah start reject botol 🥹 kadang tu jadi force feeding lah, nangis nangis dia padahal saya nak bagi minum susu. Tak tahu nak buat apa 😩 mommies semua ada suggestion tak? #firstbaby #firsttimemom

14 Các câu trả lời

bagi je ikut demand baby. xyah force feeding. bila dia lapar or haus nnti die mesti mntk susu. gap 5hours tu normal je. cuma lebih kan ke 5oz je.

1y trước

xde mslh pon. ikut je demand bby.