sakit pinggang ++

hi mommies, ade sesiapa yg ade pengalaman, cara atasi, atau cara kurangkan...? sy mula sakit pinggang dr second trimister lg.. skrg da masuk 3rd trim rasa sakit tu makin worse, kadang2 nak bgn pon tak boleh, saya terpaksa merangkak.. kadang2 sakit tu sampai ke bahagian peranakan sebelah tepi dan depan.. urine test takde tanda kencing kotor.. ada sesiapa boleh share? sebab sy bekerje.. jd agak mengganggu.. diatambah pula dgn masalah gastric dan gerd yg makin serius..

2 Các câu trả lời

Buat senaman kegel, cat & cow exercise, bridging exercise. Banyak lagi. Brisk walk pun bagus. Tidur mengiring ke kiri, kepit bantal di kaki. Bangun tidur mengiring dulu, bangun perlahan-lahan. Boleh search YouTube KKM pasal senam dan jaga postur semasa hamil.

saya pon sama 2nd trimester sakit pinggang, masuk 3rd trimester baru saya buat senaman kegel . memang berkesan untuk saya , pinggang tak sakit sangat dah .. kalau tk nak solat pon kene duduk sbb sakit