Suppliment For First Trimester (first time mom)

hi mommies! ada tak suppliment yang kena makan selain folic acid? Its my first pregnancy and baru tahu pregnant. Suggest me any suppliment brand yg work with mommies during first trimester. Thank you so much mommies!

9 Các câu trả lời

Sy sebelum pregnant dah makan iberet (folic acid yg ada zat2 lain) sbb nk jaga hb dari awal. Pastu makan kalsium obical sbb tak minum susu. Nt dah buka buku boleh je minta misi vitamin2 lain klu awak cuma makan folic acid sahaja

awal² cukup makan folic acid sis , nanti dah bukak buku nurse sendiri akan bg ubat lain biasa nya iron tablet mcm obimin dll . tak perlu suppliment luar pun .

If you nak ambik supplements, refer to the dr as the dr je yang tau your body perlukan apa. Early pregnancy if tak pergi scan lagi, folic acid is good enough

kalau belum bukak buku lgi. sis g je farmasi ckp nk beli acid folic. apa2 jenama pun ok je. nnt once dh bukak buku, klinik akan bg ubat pulak ☺️.

First trimester folic acid je sudah memadai 😊 nanti gi checkup dr/nurse akan bagi vitamin lain.

xde.. cuma make sure tiap kali lunch n dinner mest ade buah n syur..

sy ambil set mengandung Dr Amway..since 7w pregg smpai skrg dah 34w..

Folic acid. Supplement lain better minta advice doctor dulu.

Folic acid je.. slain drpd tu kene mntk pendapat dr.