Malas nau nak makan

Hi mommies. Ada tak sesiapa yg macam sy malas sangat nak makan. Lapar tu memang lapar tp dia punya malas nak makan tu mengalahkan rasa lapar tu. Suami dah bising sbb selalu sangat berlapar. Kesian jugak kat baby tp ntah laa susah nau nak lawan rasa malas nak makan. Btw sy baru 9 minggu and my first time pregnant

18 Các câu trả lời

Sama la saya pun.. Xde selera nk mkn... Makanan yg blh msuk mlt.. Asam2 je.. Yg lama bertahan dlm perut.. Klu msuk makanan lain muntah keluar hbis

3y trước

sy makan asam2 utk elak muntah jaa. makanan lain okay jaa masuk tp malas tu kawkaw betul dtg🤭

saya sampai trimester 2 Pon still xleh nak makn mcm sblm ni...tapi tolak jugaklah ke tekak...makan sikit2 tp kerap

3y trước

sma mcm sy sis. terpaksa laa mcm tu. klau tak nt sndri takda tenaga baby pun tak dapat nutrien

Makan la untuk baby sbb ade yg amik mudah smp kguguran..jgn smp myesal nnti

kena jaga jugak. kalau x lalu mkn siapkan kudapan ie kekacang badam or buah2an

3y trước

baik sis. thank you😘😘

Kurg mkn ok lg. Acid folic atau obimin kne mkn x boleh miss. 😁

3y trước

🥰

sama mcm sy tapi tetap pksa mkn juga kesian bby xdpt nutrien

3y trước

hahaha sama la husb plk pulun suh mkn byk ugh

same ngn sy mase preggy dlu..malas nk mkn🤭🤭

3y trước

wow.. klau dapt yg rajin layan tekak isteri lagi best😂

kene makan