Anak susah makan

Mommies ada tak sama macam saya. Anak saya 18 bulan susah sangat makan. Nak kata tak ikut routine, hari hari routine yg sama. Jarang missed routine makan dia. Tapi kalau dia makan, lagi lagi nasi, tak sampai 2-3 suap dia dah stop. Buat jugak cucur yg berasaskan nasi, pun dia reject. Last last saya offer buah, saya offer roti, saya offer cookies. Saya baca kalau anak kurang makan, kena kerap offer makan dalam sejam dua. Tp dalam sejam dua saya offer nasi pun dia still taknak dah. Saya jadi buntu dah nak offer apa lagi. Bihun and any kind of pasta pun saya dah offer. Supposed saya fulltime housewife ni lagi senang nak monitor cara makan anak saya, tapi anak saya pulak kurang makannya. Sekarang anak underweight and paling saya risau kes bantut ni hmmm 😔😔 #pleasehelp #mommybuntu

1 Trả lời

sebenarnya punca anak jadi picky eater adalah dia dah terbiasa makan mkanan yg berperisa terlebih dahulu sblum merasa bubur kosong ketika start makan 6month. sis msuk group fb happybabyfoodsmalaysia ..byk tips dan jenis menu yg boleh bagi ank untuk berselera makan.. Sangat bermanfaat 😊 jangan ptus asa, msih boleh latih lagi anak untuk makan nasi dan makanan berkhasiat.,yg pnting usaha.