tolak susu

Hi mommies , ada tak mommy Kat sini yang ada pengalaman anak tolak susu botol. ? Sebelum ni anak sy menyusu ok.. baru² ni anak sy start tak nak menyusu botol. Dia lebih prefer yg direct feed .. macam mana nk pujuk anak menyusu botol ya. Da mcm2 cara sy buat. Anak makan Tak ada masalah. Buang air pun tak ada masalah. Just penyusuan je. Sy bekerja..mmg akan pump susu ..tp terpaksa bg susu formula sbb takut beratnya turun. Itupun dia tolak . Sblum ni minum ok je ..next month kena check up .. by the way, anak baru nak masuk 1 tahun 2 bulan..ada tak yang sama dlm situasi ni? Apa mummy buat yaa?

1 Trả lời

try bagi dia puting botol yg sama mcm puting ibu .. yg getah kaler kuning tu .. mana tau dia nak .. slow gilir2 bagi df dan botol .. dahtu lama2 kurangkan df , lebihkan beri botol ..

4y trước

Sblom ni mmg hisap puting Dr.baby yg kuning tuu..bila minum air masak laju..bila susu bru ltak puting Kat mulut dah dbuang btol nya. 😢