Appeton baby drops

hi mommies, Ada tak mommies yg bagi supplement appeton baby ni ? mmg bantu anak naik berat tak. sy tdi jmpa dr utk cek baby umur sebulan. berat dia cuma 3.8kg je line kuning. dr suggest beli appeton ni. sy risau berat baby tak naik sgt, minum susu s26 tpi slow je naik. #firstmom

10 Các câu trả lời

I think boleh cosume susu lain like lactogen ke, bby saya cosume dupro berat terus drop. Lpstuh saya tukar lactogen terus semangat dah. Bby drop ni klau cosume berat tak naik tpi bby susah dmm tau sbb vitamin kan, mcm bby saya pkai jgk bby drop ni dia mmg tk prnh dmm pon sgt bgus. Susu tu sis kne try n error tgk sesuai tk utk bby awak

susu s26 mmg berat bdn anak tak naik sgt sis....anak saya pun mcm tu jgk...tp berat masih dlm range sepatutnye... utk saya nurse suruh kerapkn bg susu... klau slalu 3 jam skali 2oz...dia suruh 2jam skali...saya mix bf dgn fm... jadi saya pun bnyk mkn yg berlemak cm cream cheese atau daging utk bg susu bdn pekat...

nie pendapat sye la.. bg sye msih tlalu awal utk bg supplemen.. baby bru sbulan.. normally lps sbulan, amoun baby mnyusu bbeza.. mgkin bley naik berat dgn sendri nye tnpe ape2 mknn tambahan..

ok lh tu sebulan 3.8kg..jnji berat ank naik berbanding msa dia lahir. ank sy lahir 2.4kg..sebulan 3.6kg..dua bulan 4.5kg...jnji ank sihat..

2mo trước

haah. sy pun tk kisah sgt tpi dr ckp line kuning tak cantik berat dia. dh sy jdi susah hati

okay je multivitamin appeton, sbb dulu anak saya ada VSD saya usaha naikkan berat ank jugak, alhamdulillah naik berat ank.

Anak saya ambil dari umur 1 bulan sebab dia anemia. 1ml sehari. S26 susu bagus. Nak cuba susu lain, Enfalac Baby la kot.

2mo trước

Anak saya anemia ambik iron dan appeton baby drop sampai 1 tahun. Iron hospital bagi, Appeton saya beli sendiri dari luar.

dktr kk ke suggest? usually dktr suggest dkt preemie utk naik berat bdn. tp dosage kena refer paeds.

2mo trước

haah dr suruh beli appeton baby drop tu. bgi 1ml sekali sehari

Saya dah cuba pakai tapi tak naik pon. Huhu. Dah cuba susu macam2 last pediasure je yg berjaya.

mybe blh try tukar susu lain ? ank sye mnum susu dutch baby berat naik cantik tiap bulan

2mo trước

Betul tu .. saya pun sama. Takde masalah berat badan baby. Murah pun murah. Alhamdulillah lah serasi sangat dengan anak Dutch Baby Nie

Berat lahir brapa?

2mo trước

2.57kg sis.